Det er et populært uttrykk i Norge som heter at man skal være sin egens lykkes smed. Selv om dette kanskje høres litt klisjé ut, er det også noe veldig sant i det som sies. Det er selvsagt mange ulike faktorer som er utenfor den enkeltes kontroll, men det er også mange grep man kan ta for å få det bedre, både med seg selv og i livet generelt.

Til en viss grad er det mulig å tenke seg lykkelig, noe som “mindfulness”-bevegelsen er det beste eksempelet på. Det selges millioner av slike bøker hvert eneste år, og mange betaler gode penger for å være med på slike kurs. Dette beviser at man ikke nødvendigvis trenger å ha penger for å være lykkelig, men på den andre siden – det skader heller ikke!

Å vinne i Lotto, eller en annen form for superpremie, er noe mange drømmer om. Mange tenker at hvis man kun hadde hatt litt mer penger så vil livet endelig falle på plass. Og det er klart at man kan dra på drømmereiser, kjøpe bolig, og mange andre ting, hvis man vinner millioner av kroner – men det er nå likevel sånn at penger ikke kan kjøpe lykke. I alle fall ikke i det lange løp.

Den beste oppskriften på lykke er å ha det bra med seg selv, ha gode venner og familie rundt seg, ha en jobb man trives i – og god helse, selvfølgelig! Dette betyr også at de fleste har glede innenfor rekkevidde, og at lykke er noe de aller fleste mennesker kan oppnå. Heldigvis er ikke lykke forbeholdt “the 1 %”, selv om de har bedre råd – og et liv mange kanskje er misunnelige på. Dette er gode nyheter, da du helt enkelt kan skape din egen lykke – hvis du prøver, og har et åpent sinn.